Thursday, January 23, 2014

Get Readers

Lama tak menulis tips untuk menjadi penulis blog yang berjaya kat sini kan? Jadi, sempena Januari yang berbahagia ini, Budiey nak mulakan sesuatu yang berguna untuk info korang semua.

Setiap kerja yang kita buat dalam dunia ini kena ada ilmu. Jangan pakai buat je.

Masalah utama bagi blogger, seperti Budiey juga ialah macamana untuk mendapatkan jumlah pembaca yang ramai. Adakah anda ingin lebih banyak pembaca untuk blog anda? Budiey tidak pernah mendengar seorang blogger mengatakan "tidak" kepada soalan ni. Malah, Budiey dah buat kajian di mana ada pembaca memberitahu Budiey:
"Saya mempunyai beberapa masalah. Yang paling penting mereka adalah kekurangan pengunjung disasarkan dan hanya beberapa komen. Saya ingin tahu cara-cara untuk menarik lebih ramai orang untuk membaca blog saya. Saya mahu membina masyarakat pembaca terlibat."
Adakah ini bunyinya biasa-biasa?

Jika anda sedang berjuang bermati-matian untuk mendapatkan pengunjung baru, atau jika anda mendapat sedikit trafik tetapi anda tidak mempunyai ramai pembaca jangka panjang, Budiey mempunyai satu penyelesaian yang bagus untuk korang semua.

Formula ini Budiey panggil Get Readers:

  1. Memahami apa yang pembaca anda mahu
  2. Gunakan WordPress berkesan supaya anda tidak melakukan perkara-perkara merosakkan dan kehilangan pembaca.
  3. Tulis kandungan yang besar yang akan menarik pembaca
  4. Menggunakan media sosial untuk mengembangkan pembaca anda
  5. Dapatkan blog anda ke pangkat baik dalam Google, dengan terus-terang dan 100 % legit teknik SEO
  6. Tulis kandungan tetamu untuk membina sambungan dan menarik pembaca baru ke laman web anda

Jadi tunggu apa lagi, kalau nak jadi blogger yang berjaya. Nah inilah masanya!

Popular Posts