Friday, January 6, 2012

HONG KONG DISNEYLAND

Sekarang ni, aku berada di Hong Kong dah pun. Untuk kali kedua dalam hidup.

Yang best, aku boleh datang berdua dgn wifey. bestlah! Semua ditaja sebenarnya. Hidup kita, hidup sesiapa sahaja pun, memang sedap ya amat kalau semua ditajakan?

Yang tak best, kena bertolak awal pagi ke LCCT. Adus, dahlah aku banyak kerja kena settle. Nak tak nak kena langsaikan semuanya. Jam 3 pagi bertolak ke KL Sentral, nasib baik ada teksi. Mulanya, aku suruh wifey call teksi.

Tapi taxi centre cakap, teksi dah takde masa tu. Giler kitorang cuak. Panik. Nasib baiklah ada teksi yang lalu. Tapi sekali datang, dua buah teksi sampai.

Wednesday, January 4, 2012

KRABI

Hari ni, dah pun sampai hari ke-3 aku atas kapal Super Jam 11 pagi, kami sampai di Pulau Krabi dengan menaiki bot. Jam 11.30 pagi, kami sampai kat pantai Ao Nang. HarGa barang kat sini aku rasa mahal. Aku sempat tukar mata wang RM100. Dapat 930 bath. Kemudian, jam 12.45 tengahari kami ke Krabi Center. 40% penduduk kat sini adalah muslim. Rata-ratanya mereka terlibat dengan bidang pelancongan. Jam 1.40 petang kami berhwnti makan di sebuah restoran. Dekorasi nampak lama tapi tandasnya cantik. Jam 2.15 petang, kami bertolak ke Krabi Town. Perjalanan memakan masa 20 minit. Tapi sampai di Krabi Town, takde apa yang menarik pun sebenarnya. Singgah pun kat Vogue, sebuah shopping mall terbesar la kot kat pekan tu. Ada KFC & restoran setaraf Starbucks. Mengalahkan pekan Bachok la pulak kan? Tapi sayangnya, tak banyak sovenir dijual kat sini. Ada la satu kedai yang jual baju T Krabi tapi tak bermutu sangat, harga Jam 8 malam, aku dah berada dalam Four Season Restaurant untuk Gala Dinner. Masakan dan hidangan pun memang sangat best dan lain sikit. - Posted using BlogPress from my iPhone

STATUS

Sebenarnya tajuk kat atas ni secara penuhnya ialah Relationship Status. Saje aku nak singkatkan tajuk filem yang akan tayang di pawagam mulai 5 January. Aku diperkenalkan filem dari seorang kawan. Tak banyak yang bercerita pasal filem ini kat aku. Buat aku pelik.

Adakah filem Relationship Status ni sebuah filem indie? Haaa itu aku tak tahulah sebab setahu aku Susan Lancester dan Baki Zainal pun berlakon dalam filem ni.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Popular Posts